Снимка: Bulgaria ON AIR

Започва проверка и маркиране на опасни, сухи и гнили дървета в столичната "Борисова градина". Зоната, от която започват разчистването е между "Драган Цанков", алеята на "Стадиона на армията" и телевизионната кула.

Още по темата

"Десетилетия наред част от задължителните дейности за поддръжка на парка не са били правени. В разчистването трябва да участват специалисти, за да няма своеволия", посочи зам.-председателят на СОС Иван Велков пред репортера на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров.

Преподавателят в Лесотехническия университет Мартин Борисов отбеляза, че дърветата, които трябва да бъдат премахнати, се разделят на 3 основни категории – абсолютно сухи, в процес на съхнене и потенциално опасни с позицията си.

"Зоната, от която започнахме, е с площ близо 190 декара. Засега сме отбелязали 130 дървета. В категориите влиза около 5% от цялата дървесна маса в парка. Освен по основните алеи, влизаме и в пътеките, прокарани от гражданите през годините", поясни лесовъдът.

За финал на разговора Борисов отправи апел към Общинската администрация: "Нека тези проверки да не бъдат единичен случай, а да се превърнат в традиция, която се повтаря на всеки 2 години".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase