Снимка: архив Булфото

От 1 септември ще бъде пуснато движението по южното локално платно на Северна скоростна тангента в участъка от бул. "Рожен" до бъдещия пробив "Рожен".

Днес кметът на София Йорданка Фандъкова е проверила изпълнението на обекта, заедно със заместник-кмета по направление транспорт Евгени Крусев, съобщиха от общината.

Изграждат се нови пътни платна с циментова стабилизация, нови бордюри, тротоари и осветление. След 1 септември работата ще продължи в следващите планирани участъци. Локалното платно на Северната тангента осигурява връзка със северните територии на София като кв."Требич", с. Мрамор.

Още по темата

Кметът Фандъкова е проверила и изпълнението на бул. "Монтевидео" в кв. "Овча купел". Продължава изграждането на 1,3 км нов булевард, като се изпълнява канализация и водопровод, както и сградни отклонения за ВиК мрежата.

Едновременно с това се работи и по изграждане на ново улично осветление, тръбна мрежа за подземни комуникации. Ще се изграждат нови пътни платна, тротоари и велоалея, съобщи БТА.

Обектът се изпълнява по график и се очаква да завърши до средата на ноември. Кметът Фандъкова е поискала от изпълнителя да осигури пешеходен достъп до спирката на градския транспорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase