Снимка: Спаси София

Общ преглед

Реконструкцията на бул. "Дондуков" в София, която се извършва сега, се наблюдава от специалисти и след това може да се осъществи контрол. "А ако има проблеми, може да се наложат санкции, каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова в отговор на въпрос за поставянето на паветата по бул. "Дондуков".

В края на миналата седмица "Спаси София" алармира, че на булеварда се прави некачествен ремонт. Според тях паветата се редят на вълни и бабуни с фуги по няколко сантиметра, бордюрите масово са замазани отгоре-отгоре, а релсовият път - се изпълнява по същата стара и неработеща технология.

Още по темата

Оттам поискаха Столичната община да нареди на строителната фирма да преправи всички дефекти, да санкционира надзора и да гарантират, че булевардът ще бъде изпълнен качествено. За доказателство "Спаси София" показа снимки на некачествения ремонт.

"Реденето на паветата изисква специални умения и компетентности и изпълнителите, по наше настояване, привлякоха най-добрите специалисти и един от най-опитните павьори в годините назад, който твърди, че от екипа, който работи, повечето са негови ученици", коментира днес кметът Фандъкова.

Тя заяви, че не би се изказала за това как да се редят паветата, тъй като не е експерт в тази област.

Столичният кмет каза, че за ремонта на бул. "Дондуков" тя ще изисква да се работи в срок и качествено, и "ако това, не се случва, да се налагат съответните санкции".

За изпълнение на решението на Столичния общински съвет за връщане на паметника на Първи и Шести пехотен полк трябва да се обяви конкурсна процедура и тя се подготвя сега, съобщи кметът Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар