Снимка: Facebook

ВМРО ще се противопостави на всякакви опити за изграждане на нова джамия в центъра на София, заявиха "войводите" в специална декларация, разпространена до медиите.

"Уважаваме всяка религия, но смятаме, че идеята за нова джамия в центъра на София е неуважение дори пред самите мюсюлмани", пише в декларацията.

Още по темата

От ВМРО са категорични, че няма да допуснат някой да променя облика на София като "демократична, свободна, европейска столица, която държи на своята християнска история и ценности".

"Зад провокацията стои скандалният Кемил Рамадан, който внася документите, твърдейки че има връзка с разни шейхове и прочее екзотики. Щели да инвестират около 30 милиона евро. Истината обаче е различна. Официални представители на мюсюлманското изповедание се дистанцираха от "проекта". Това означава, че спекулацията на Рамадан явно не е съгласувана дори и с иначе твърде противоречивото в дейността си Главно мюфтийство", отчитат патриотите.

Според тях това означава, че вероятно отново се прави опит "за прокарване на нетрадиционни и радикални течения в исляма, които остават далеч от изповеданието на нашите братя български граждани с мюсюлманска вяра".

"Джамия на това място е очевидна провокация, несъвместима с облика на града. Особено щом става дума да бъде изградена близо до мястото на обесването на Васил Левски", се чете още в декларацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase