Снимка: Facebook

Нова джамия да бъде построена в сградата на някогашните Царски конюшни на бул. "Дондуков" в София. За това настоява Кемил Рамадан, прочул се като приятел на важни арабски шейхове.

Инициативата му за втора джамия в София е изцяло частна и не е подета нито от мюфтийството, нито от държавата.
Кемил Рамадан бе кандидат за президент и се представя като личен приятел на важни арабски шейхове. Той бе арестуван за кратко преди време за заплахи срещу лидера на БСП Корнелия Нинова.

Той е готов да осигури парите за нова джамия, ако общината даде терена в центъра на столицата.

Още по темата

"Конюшните на царя, на "Дондуков" са идеални за джамия. Имам уникален спонсор, който ще даде около 50-60 милиона за модерна хубава джамия. Парите са налице. Само трябва да ни разреши общината, г-жа Фандъкова. Имам приятели. Един от шейховете на "Абу Даби инвестмънт", той ще дойде на откриването, на първа копка", обясни Рамадан пред Нова тв.

Инициативата му е в отговор на недостига на място в софийската джамия "Баня баши". Именно заради това мюсюлманите често се кланят на тротоара.

Зад искането принципно застават и от главното мюфтийство, макар да уточняват, че Рамадан не се е допитал.

"Централната софийска джамия е крайно недостатъчна за всички, които искат да извършат своята молитва", коментира Мустафа Избищали, районен мюфтия на София. Според него обаче е най-добре тези неща да бъдат канализирани чрез Мюсюлманско изповедание в диалог със Столичната община.

"Всяко друго нещо буди конспирации и съмнения", коментира Избищали.

Опитите на главното мюфтийство да построи втора джамия в квартал "Малинова долина" удрят на камък от години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase