Снимка: bTV

Чужденец обвинява български митничари в кражба на пари. Сирийският гражданин твърди, че при проверка от страна на българските митници са му откраднати почти 8 000 евро.

Сириецът Джелал Зарки каца в София в началото юли с полет от Дубай. На митницата декларира, че носи в себе си над 20 хиляди евро.

"Вкараха ме в стая и започнаха да ме питат за чантите ми и за багажа и в един момент ми казват: "Дай ми парите", друг служител ми задава въпроси, а междувременно преброиха само няколко банкноти, след което сложиха банкнотите в декларацията и казаха: "Готов си", разказва мъжът пред bTV.

Зарки казва, че не е забелязал някои от митничарите да е взел от парите му, но на следващия ден в Разград установява, че му липсват 7600 евро.

Мъжът показва документ от летището в Дубай, в който е посочено, че той има сума от 23 600 евро. Сириецът наема адвокат и подава жалба към митниците.

"Не останах с убеждението, че ще бъде направено пълно и обективно разследване на случая, освен това подадохме жалба и до Първо РПУ в София", коментира адв. Йорданов.

От митниците отговориха, че парите на Зарки са преброени в негово присъствие и той не е имал възражения по време на проверката, но след като сириецът е подал жалба, изразявайки съмнение в кражба, случаят е предаден за разследване на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase