Архив: Булфото

Площадът пред НДК се ремонтира за първи път откакто е построен. Това заяви днес пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери ремонта на площадното пространство пред НДК.

Тя опроверга твърдения, според които Столичната община за пореден път прави ремонт на тази зона като подчерта, че площадното пространство пред НДК с площ от 12 дка беше извадено от проекта за ремонт на парка около НДК.

Причината е, че със започването на ремонта се видя, че липсва изцяло хидроизолация на площада, което беше причина за големите течове в подлеза, каза кметът Фандъкова, цитирана от БТА.

Реконструкцията на площада пред НДК с бюджет от 4,7 млн.лв. започна на 26 юни и трябва да завърши в края на септември. Вече 60 на сто от старите плочи са извадени, демонтажът на плочите продължава.

Предстои поставянето на хидроизолация, бетонова основа, отново хидроизолация, още една защитна бетонова плоча и едва тогава ще бъдат подредени новите гранитни плочи, които са вече доставени, обясни кметът.

По думите й това пространство ще бъде изцяло обновено по проект, сходен с оригиналния вид на площада. Кметът Фандъкова очаква от изпълнителите да работят много сериозно, в срок и качествено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase