Снимка: Булфото, архив

Служителите на обрания инкасо автомобил може да са съучастници в престъплението. Това е една от версиите, по които работят разследващите, предава Нова тв

Засега няма задържани и обвинение по случая. Иззети са записите от камерите в района и в момента се преглеждат.

Още по темата
Междувременно стана ясно, че шофьорът на инкасо автомобила е бил на работа във фирмата от няколко месеца. Преди да започне работа е минал успешно детектор на лъжата за лоялност.

Инкасо автомобилът спрял в локалното платно на бул. "Цариградско шосе". Инкасаторът слязъл и се запътил към мола, за да прибере дневния оборот от магазин. Шофьорът останал сам зад волана.

Изведнъж на задните седалки се появили маскираните бандити. Единият извадил пистолет, за който не се знае дали е газов, или боен. Заплашил шофьора и му казал да потегля към кв. "Полигона".

Шофьорът не е бит, както действат при повечето грабежи, обясниха още полицаи. По време на разследването те установили груби грешки при охраната на инкасо автомобила.

Това е един от най-големите грабежи през последните години в София. През февруари м.г. въоръжени с автомати откриха стрелба и отмъкнаха 400 000 лв. от инкасо автомобил в подземния паркинг на същия мол на бул. "Цариградско шосе".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase