Снимка: кадър, Нова телевизия

Учители и родители от столичното 19-о училище в София излязоха на протест срещу проблемен и агресивен ученик. От една седмица съучениците на проблемното дете учат в сградата на общината.

9-годишното дете било прехвърлено от 20-о училище в 19-о заради агресивно поведение.

"4 месеца се борим с бездушието и бездействието на институциите, с проблемите на едно дете и на едно семейство, където родителите не искат да бъдат такива", разказа една от учителките пред Нова тв.

Родителите твърдят, че въпросното дете застрашава здравето на децата ми. Директорката си е депозирала оставката, но учителите застават зад нея. Те искат институциите да решат проблема, като прехвърлят детето в индивидуална форма на обучение, в противен случай ще започнат ефективни стачни действия. Те призоваха всички учители, които се сблъскват с този проблем, да се присъединят към тях.

Родителите на детето обаче отказват да запишат детето си в индивидуална форма на обучение.

Педагозите споделиха, че те непрекъснато са  удряни. Друг техен колега пък е бил душен, скубан и ритници.

"Това е недопустима среда за работа", споделиха учителите. "Замеряна съм със стол от това дете", оплака се на свой ред библиотекарят.

Според тях най-големият проблем идва от родителите, които отричат детето да има проблем и не искат да съдействат за решаване на проблема.

От Агенцията за закрила на детето, която била уведомена за случая, казали, че са предприели действия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase