Снимка: 168 часа

Граждани задържаха мъртвопиян мъж, който блъснал две коли на кръстовище в София вечерта на 2 декември.

Минувачите притиснали на земята 41-годишния шофьор, докато на мястото пристигне патрул на "Пътна полиция", пише "168 часа".

Сблъсъкът се случил около 19 часа вечерта. Пияният мъж шофирал сребрист "Форд Мондео" комби. Спускайки се по бул. "Дондуков" от моста "Чавдар", той решил да завие вдясно по ул. "Злетово", но не успял да уцели крайната дясна лента, навлязъл в платното за насрещно движение и блъснал спряла кола, която чакала там зелен сигнал на светофара.

От удара се отворили въздушните възглавници в блъснатия автомобил. Като усетил какво се е случило, шофьорът на форда дал на заден и блъснал друга кола, която също стояла неподвижно. Тогава пияният шофьор излязъл навън и започнал да се разхожда между автомобилите на кръстовището.

В този момент минувачи забелязали, че виновникът за двойната катастрофа е видимо пиян и се клатушка. Няколко млади момчета го хванали, проснали го на тротоара встрани и го задържали до идването на полицията.

Движението на кръстовището останало блокирано 20-ина минути до идването на полицията. 41-годишният шофьор е претърсен от униформените служители, а пострадалите коли - преместени, за да се освободи движението.

Виновникът за сблъсъците отказал на място да бъде тествен с дрегер или да даде кръвна проба за алкохол в болницата. Това станало и причина да му бъде наложено най-тежкото административно наказание по закона - 2000 лева глоба и отнемане на книжката за 24 месеца.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase