Снимка: архив, БулФото

От 1 октомври Столична община пуска продукт с името "карта София". Тя ще даде възможнст на туристите, които посещават града, да ползват редица намаления в градския транспорт и музеите в столицата, предаде БНР.

Картата е на стойност 20 лева и предвижда транспортна услуга - тридневен пълен пакет за обществения транспорт в София и отстъпки за ключови атракциони и музеи в града. Заместник-кметът Тодор Чобанов каза, че опитът е взаимстван от Рим, а картата ще включва и отстъпки в заведения за хранене.

Човек, купувайки картата, ще получава както печатно, така и дигитално издание, което ще му позволява да се ориентира какви екстри ползва благодарение на този продукт. Опитът на община Рим и други общини в Европа показва, че той ще се търси основно от т. нар "входящ туризъм" - чужденци, които посещават София, които с една покупка решават няколко проблема.

Услугата предстои да се развива и в нея ще се включват все повече обекти, посочи директорът на Общинското предприятие по туризъм Иво Маринов. Засега в картата са включени отстъпки за всички общински музеи. Предстои включването и на частни атракциони. 

Предвидени са различни начини за разпространение, каза Тодор Чобанов. Разпространението ще започне в пунктовете на Градския транспорт, но в момента се преговаря и с големите хотели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase