Снимка: архив, Булфото

София продължава да бъде пример за толерантност, място, където в добросъседство живеят представители на различни религии, каза в приветствието си пред участниците във Фестивала на религиите кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя поздрави участниците във фестивала, който се провежда на площад "Бански" и се организира за трета поредна година от Националния съвет на религиозните общности в България под мотото "Заедно за един по-добър свят".

"София продължава да бъде това, което е била хилядолетия наред – пример за толерантност, място, където заедно в добросъседство продължават да живеят представители на различни религии. Тази ценност сме длъжни да съхраним ние всички", заяви Фандъкова.

По думите й това можем да направим заедно."Днес бежанската вълна е предизвикателство пред този утвърден модел на добросъседство и взаимно уважение, за това е важно заедно да продължим да живеем за мирен и по-добър свят", каза още кметът Фандъкова.

Фестивалът е част от календара на културните събития на Столичната община. На площада в момента има концерт, който се провежда с участието на представители на различните религии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase