Снимка: архив Bulphoto

Столичната община налага санкция от 336 хиляди лева на изпълнителя на ремонта на бул. "Витоша" - обединение "Витоша 2014", съобщават от "Московска" 33.

Още по темата

Обектът беше върнат заради забележки по подходите за майки с колички, по тротоарите, както и заради няколко капаци на шахти, които не са били добре нивелирани. Освен това имаше и забавянето в завършването на обекта.

"Имахме редица забележки по отношение на качеството, връщахме на някои места по няколко пъти изпълнителите да отстранят забележките и така или иначе те забавиха изпълнението на обекта. По договор имаме санкция и за забавяне и за изпълнение, така че със сигурност тази санкция трябва да послужи като урок на изпълнителите на този обект, а и на всички останали, защото сме безкомпромисни наистина, когато става въпрос за ремонти в София", заяви вчера столичният кмет Йорданка Фандъкова пред БНР.

Столичната община ще задържи и гаранцията за добро изпълнение, внесена от изпълнителя в размер на 170 хиляди лева.

Още от миналата година жителите и посетителите на София сигнализираха, че ремонтът на бул. "Витоша" е изпълнен доста зле.

Месеци след откриването на ремонтирания отсек, паветата вече бяха хлътнали, а на места дори липсваха, капаците на шахтите хлопаха. Отделно от това пейки, поставени за отдих, бяха отмъкнати от заведения и обособени като места към тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase