Общ преглед

При отглеждането на куче се изисква голяма отговорност, всеки стопанин има права и задължения. И може да се запознае с общинските наредби съвсем лесно. Едно от тези задължения е да си събираш изпражненията на домашния любимец, което масово се нарушава.

Наша читателка ни сигнализира за поредните "разсеяни" собственици на кучета, които "минират" на неподходящо място - в двора на училище. 

"Вървейки днес за работа, минах покрай 40 СОУ "Луи Пастьор" в ж.к. "Люлин-9". Две жени си разхождаха кучетата в двора на училището. Аз ги заварих да си говорят докато животните им си вършеха работата. Когато ме забелязаха, както и че ги снимам, решиха да се разделяти да тръгнат в различни посоки. Явно сами осъзнаваха, че не е редно кучетата им да ходят по голяма и малка нужда там, където денем играят и учат децата", разказа тя пред Dnes.bg.

По принцип подобно деяние би донесло глоба, защото в училищен двор е забранено разхождането на кучета. А когато и не събираш след тях говори за безотговорност и липса на морал.

А че общинските служби не могат да следят всеки кучкар е факт, както е и факт, че подобни стопани биха ги спрели само глоби, за да не повторят случката и утре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар