Снимка: Facebook, Йорданка Фандъкова

70 нови автобуса тръгват по линиите на столичния градски транспорт. След седмица новите превозни средства, оборудвани с климатици и съоръжения за достъпност, започват да обслужват пътниците.

Още по темата

Новите автобуси ще обслужват линиите в северните квартали, каза кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА, при проверка на ремонта на Софийската математическа гимназия, на която присъства министърът на финансите Владислав Горанов.

Детската площадка между блоковете 19, 20 и 21 в столичния квартал "Младост" няма да бъде застроявана, каза още Фандъкова.

В понеделник заради протест на жителите на района бе поискана оставката на кмета на "Младост" д-р Цвета Авджиева. Главният архитект на София ще проверява и други сигнали, посочи Фандъкова.

"Ще изпълня своят ангажимент към хората от блоковете 19, 20 и 21 да намерим възможността да не се построи тази детска площадка, така че ще ви информирам своевременно. Също така главният архитект има задачата да разгледа и останалите случаи, за които има сигнали от граждани", посочи столичният кмет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase