Снимка:БФХГ

Към този момент прокуратурата работи по версията опит за самоубийство. Няма индикации за умишлено бутане. Това заяви Румяна Арнаудова, говорител на Главната прокуратура пред Нова тв за трагедията с едно от златните момичета - Цветелина Стоянова.

Тя обясни, че прокуратурата работи по случая. Освен основната версия за опит за самоубийство се работи и по версията за случайно падане, тъй като парапетът на терасата бил много нисък.

По-късно треньорът по бокс Ангел Ангелов, който е кръстник на Цветелина Стоянова разказа, че по думите на баща й тя е била извадена от националния отбор.

"Искам предварително да се извиня, ако засегна някого, но не може спортист от такъв ранг да се остави така. Треньорът е най-големият психолог, той е денонощно с момичетата. Илиана е голям спортист и ръководител. Тя е моторът на отбора. Не знам как се е допуснало това положение", каза Ангелов. Той обясни, че не знае каква точно контузия е имала Стоянова.

"Олимпиадата беше заветната мечта на момичетата. Когато тя е отказала дори да присъства като зрител сега в Израел, това е трябвало да бъде сигнал или звънец, че нещо се случва с нея", смята Ангелов. Той разказа, че тя е била много разстроена от неучастието си в отбора.

Илиана Раева коментира, че през последния месец и половина Цвети е отказвала да тренира. По думите й бабата, братът и приятелят на Цвети много са се грижили за нея. Тя е била обичано и обгрижвано момиче. Раева лично също много е обичала и момичето и е имала специално отношения към нея, след като е останала без майка на 12-годишна възраст.

Раева коментира още, че 21-годишната гимнастичка изненадващо е обявила, че не иска да тренира след първенството в София. Тя се е опитала да я убеди да продължи да играе за отбора. На Цветелина са били направени пълни медицински изследвания и лекарите са й казали, че е напълно здрава.

Председателката на Федерацията по художествена гимнастика е категорична, че момичетата от ансамбъла не са били свърх натоварени на тренировки.

Цветелина Стоянова се е оплаквала на своите съотборнички, че нещо я тревожи и не може да спи. Не е можела да каже какво точно я тревожи.

От "Пирогов" обясниха, че кръвоизливът е овладян, но състоянието на Стоянова остава много тежко. Тя не е в съзнание и е на апаратна вентилация. На този етап състоянието й не позволява други интервенции. Цвети Стоянова има съчетана травма в областта на гръдния кош, сериозен белодробен проблем, както и травми в областта на корема и прешлените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase