Цветелина Стоянова(последната в дясно). Снимка: Facebook

Приключи операцията на 21-годишната гимнастичка от националния ансамбъл Цветелина Стоянова, съобщиха от “Пирогов” за “Фокус.

Още по темата
Въпреки намесата на лекарите състоянието на Цвети остава много тежко и тя е с опасност за живота.

В противошокова зала на „Пирогов” дежурният екип констатира, че пациентката е с т.нар. "политравма". В нейния случай се касае за гръдния кош, корема и прешлените.

Един от най-добрите екипи я оперира по спешност, заради разкъсване на далака. Кръвоизливът дасега е овладян и момичето остава в Централна реанимация на "Пирогов".

21-годишната гимнастичка е приета по спешност около 14:00 часа днес в шокова зала в съзнание, но в изключително тежко състояние. Тя е пострадала при тежък инцидент - паднала е от шестия етаж на жилищна сграда. Става въпрос за блок 319 в кв. "Надежда".

МВР е потвърдило за инцидента, както и имената на пострадалото момиче. След извършения първоначален оглед няма следи от насилие.

По информация на БНТ състезателката от българския ансамбъл по художествена гимнастика е страдала от страхова невроза. По информация на националната телевизия шампионката ни е имала здравословен проблем, който се е задълбочил след Световната купа в Испания преди седмица.

Цветелина Стоянова трябваше да замине тази сутрин с ансамбъла на България по художествена гимнастика за участие на европейското първенство в Холон (Израел). Ансамбълът обаче замина без нея, като обяснението на старши треньора на тима Ина Ананиева бе, че грацията има здравословен проблем и нейното място ще заеме резервата Любомира Казанова.

Нешка Робева уточни пред bTV, че самата Цветелина Стоянова е отказала да замине с отбора за Израел заради проблемите с травмата си. Съседи на Цвети обаче твърдят друго - гимнастичката е била много разстроена предната вечер, защото е била извадена от отбора за първенството в Израел.

Същевременно от МВР официално потвърдиха пред bTV, че става въпрос за опит за самоубийство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase