Общ преглед

Абитуриентските балове са в своя разгар. Градовете са огласени от пискливо броене до 12, по булевардите са търкалят изпуснати от лъскави коли балони. И докато всеки от абитуриентите ще помни доживот своята история от бала, една друга, не толкова бляскава, впечатли хиляди хора във Facebook.

Историята е разказана от Весна Видева, която става свидетел на абитуриентските страсти на някой от многото класове, завършили тази година. Съседка на жената е класен ръководител на абитуриенти.

На 24 май пред блока й се изсипва цял клас абитуриенти с луксозни коли - джипове, лимузини, коя от коя по-скъпа. След празничното броене до 12 и забавлението на младите хора завалял дъжд. Скрили се под козирката на входа. След това влезли в апартамента на класната.

Тогава се появило и момчето със сивия костюм. Пристигнало пеша. Весна и съседите й отворили вратата за момчето, посочили къде е апартаментът на учителката. То благодарило и като че ли всичко приключило.

Станало обаче време класът да тръгва за ресторанта. Всички излези, качили се по колите и тръгнали. Отново обаче се появило момчето със сивия костюм. Тръгнало надолу по улицата. Пеша. Весна попитала съседа си дали е паркирало далеч и тук тя чула отговор, който я стъписал: "Ами не, той е пеша, отива към метрото".

Весна Видева се качила в личния си автомобил и догонила момчето. Качила го, попитала къде е хотелът и тръгнали в посока "Черни връх". Попитала защо никой не го е взел.

"Ами питах ги, всички ми отказаха. В едната кола били само момичета, в другата класната, а другите ми казаха: Бегай от тука бе, разкарай се", разказало момчето.

Възмутена, Весна попитала как така няма място в цяла голяма лимузина, а отговорът я стъписал: "Ами не можем да ги съдим, такива са, каквито са си!"

Момчето благодарило на жената. А тя се почувствала щастлива, че го зарадвала. И завършва: "Спасихте от дъжда вашите скъпи дрехи, прически, грим и обувки, но оставихте момчето да ходи пеша към метрото, валейки го дъжд, ходейки с наведена глава в един от уж най-щастливите му дни, неговия бал. Поздравявам те, Кристияне, че не свали усмивката от лицето си... Нито веднъж. :) Честито завършване и успех! :)"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар