Снимка: Булфото

Общ преглед

Работниците от затворената софийска фабрика на Булгартабак се събраха днес и протестираха пред Министерството на икономиката.

Още по темата

Служителите протестираха срещу планираното съкращаване на 420 души, считано от 10 май. Те обаче посочват, че причините за предвидените съкращения са неясни. Условията предвиждат служителите да получат обезщетения, но те искат да запазят работното си място.

Те не приемат обясненията за фалит и липса на срества, т.к. досега производството във фабриката е вървяло на пълни обороти. Работниците поискаха държавата да се намеси, защото по думите ми вече една трета от оборудването на фабриката е разпродрадено. За тях е недопустимо фабриката да бъде затворена при интерес на чужд инвеститор.

Това е поредният протест на синдикатите заради спирането на дейността на "София БТ". До кризисната ситуация се стигна, след като в турски медии се появи информация, че "Булгартабак" е част от схема за незаконен внос на цигари в южната ни съседка.

Компанията обяви, че се отказва от основния си източник на приходи – износът в Близкия Изток, ще съкращава работници и ще затваря предприятия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар