Снимка: Facebook

Главният секретар на МВР Георги Костов обяви, че след атентатите в Брюксел, на телефон 112 са получени много сигнали от граждани, като един от тях е бил за за опасност от атентат край столичния хотел "Плиска".

Още по темата

"Всички те са проверени и са се оказали недействителни. Имало е наистина сигнал за опасност в района на хотел "Плиска" - по тази причина там има засилено полицейско присъствие, но сигналът се е оказал недействителен и няма никаква опасност", настоя той.

Главният секретар обяви, че е уверил кмета Йорданка Фандъкова, че към момента няма данни за заплаха на сигурността на гражданите на София, съобщиха от Столичната община.

По-рано ви съобщихме за сигнал от Държавния департаментна САЩ, който предупреждава за възможна заплаха срещу неуточнена линия или линии на градския транспорт в близост до бившия хотел Плиска в София.

Съобщението е публикувано във Facebook страницата на консулския отдел на Държавния департамент с дата 23 март, след 23 ч. българско време.

Достоверността на съобщението обаче не може да бъде потвърдена. Съобщението изглежда фалшиво заради линка в него, който изглежда легитимен. Въпреки това сайта на Държавния департамент завърша с .gov, а не с .sbu, както е в съобщението. От посолоството на САЩ у нас засега не коментират "новината", плъзнала из всички медии.

"МВР проверява всички сигнали от граждани", увери главсекът на МВР Георги Костов пред Нова тв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase