Снимка: архив, Bulphoto

Шефът на вътрешната комисия в парламента Цветан Цветанов отказа подробности за характера на любовната драма, провокирала фалшив сигнал за терористична атака. 

"Имам информация, но не бих искал да я споделям. Много е лично", каза той с усмивка.

Още по темата
А след това, явно не разбрал за изявленията след срещата на премиера и шефа на ДАНС, попита репортерите откъде знаят за любовната драма.

По време на нея шефът на родното ФБР обяснил, че личните отношения между българин и чужденец са в основата на сигнала за заплаха за терористичен акт в София. 

Късно снощи Консулската служба на посолството на САЩ у нас публикува в страницата си във Facebook предупреждение към американците у нас за готвена атака в района на бившия хотел "Плиска" в София. От МВР днес обявиха, че сигналът е проверен и опасност няма. 

Цветанов не пожела да отговори и на въпроса как американското посолство публикува предупреждение за заплахата при положение, че българските служби са я проверили и са установили, че е фалшива и резултат от любовна драма.

Междувременно посолството на САЩ отмени предупреждението си за опасност в столицата ни.

Съобщението от 23 март, което посолството на САЩ разпространи до американските граждани за заплахи в София, вече не е валидно", пише в поста.

"Посолството оценява проактивните мерки, предприети от правителството на България в отговор на възможните заплахи. Посолството продължава да работи в тясно сътрудничество с правителството на България по противодействие на тероризма", допълват от посолството.

"Последните събития в Европа подчертават нуждата всички да бъдем бдителни", се казва още в поста.

Малко по-рано днес след кратко преследване СДВР задържа мъж, превозващ 12 нелегални мигранти от афганистански произход.  Преследването стана на бул. "Цариградско шосе".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase