Снимка: Булфото

Общ преглед

Наскоро обновените тревни площи между сградата на НДК и бул."Фритьоф Нансен" са се превърнали в мочурище. На повечето места тревата въобще не е покълнала, а където има такава е изпотъпкана.

Въпреки че през последните дни не е валял силен дъжд, цялото пространство е в локви и останал пясък от скорошния ремонт на парка.

Много пари, голямо търпение, но и разочарование. С тези думи столичани описаха преди три месеца пред Dnes.bg незавършения ремонт около НДК.

Още по темата

Масово столичани останаха недоволни от новия изглед на пространството около Двореца на културата. Дори ремонтираните участъци имат нужда от корекции, аламираха гражданите.

На пръв поглед всяка плочка изглежда с различен размер. При ремонта са подменени само счупените, защото смяната на цялата настилка е прекалено скъпа. По този начин обаче трасето не изглежда обновено, а закърпено.

На някои места плочите не са наредени равно, а на други – вече се рушат.

Положението пред централния вход на НДК също не е розово - плочките са счупени, клатят се, на места дори ги няма.

В началото на декември кметът на столицата Йорданка Фандъкова даде отчет за зелените площи - новите дръвчета са 1700, а храстите 15 000. Тогава тя обеща, че озеленяването ще се види напролет.

"Изцяло е изградена и поливната система", обясни Фандъкова.

Ремонтът на НДК е на стойност близо 12 млн. лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар