Снимка: Bulgaria ON AIR

Волен Сидеров и Десислав Чуколов са били във видимо нетрезво състояние. В това е категоричен Николай Александров, продавачът, с когото се сблъскъха в петък вечер двамата народни представители.

Тогава лидерът на "Атака" и депутатът щурмуваха денонощен магазин, тъй като според тях са продавали контрабандни цигари и наркотици.

Още по темата

Скандалът започнал в петък вечерта, когато момиче от НАТФИЗ си купило цигари и тютюн за свиване, а Атакистите й поискали документите.

Сидеров и Чуколов не давали на никого да си купи нещо от магазина, дясната ръка на националиста нападнал даже един от клиентите, а монетникът на клекшопа бил счупен.

"Г-н Чуколов ме заплашваше с насилие", каза Николай Александров пред bTV, като обясни, че народният избраник го повикал да излезе и подчертал, че "разбира се" ще го удари.

"И двамата трудно говореха и влачеха думите", посочи продавачът. Той повикал полиция, като сигнализирал, че "двама господа седят и пречат на работата" му без да посочи кои са те.

Униформените дошли, но не реагирали, казали, че Сидеров и Чуколов са с имунитет. Николай каза, че по думите на таксиметров шофьор, с когото е говорил, депутатът е ударил полицай в гръб.

Междувременно, магазинът бил проверен и нищо не било открито.

"Според мен те са го направили за внимание, защото предстоят избори", коментира в заключение продавачът.

Димитър Стоянов, бивш депутат от "Атака" и дългогодишен член на близкото обкръжение на Волен Сидеров, подчерта, че трябва да се търсят "причините, а не симптомите" за случващото се.

По думите му случката от петък показва "поведение на човек с абсолютна власт, на когото не му пука".

Стоянов призова хората да са по-активни, за да се намали влиянието на политически субекти като този на Сидеров: "Атака" не е в парламента, защото много хора гласуват за нея, а заради ниската избирателна активност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase