Снимка: Архив Булфото

Столични полицаи задържаха за въоръжен грабеж криминално проявен и многократно осъждан мъж, след като 42-годишен мъж се е оплакал на 5 октомври в Шесто РУ, че е станал жертва на въоръжен грабеж, съобщи МВР.

Потърпевшият е разказал пред разследващите, че малко по-рано същия ден, в ж.к. "Красно село", е бил нападнат от непознат мъж, който го заплашил с револвер и му отнел сумата от 1000 лв.

След проведени оперативни мероприятия е станало ясно, че извършител на престъплението е 40-годишният столичанин Д.А., с прякор "Кашкавала". Той е криминално проявен, многократно осъждан за грабежи и обявен за общодържавно издирване по друго дело за подобно престъпление.

При специализирана полицейска операция от служители на сектор "Грабежи" към СДВР, на 6 октомври местонахождението на Д.А. е било установено, а той задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа.

При последвалите процесуално-следствени действия оръжието на престъплението е било намерено и иззето.

След доклад на събраните материали по случая в Софийска градска прокуратура мъжът е бил привлечен като обвиняем.

Полицията продължава работа по установяване на съпричастността на Д.А. към извършването на други пет въоръжени грабежа, реализирани на територията на столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase