Снимка: Uber

Пред сградата на Върховния административен съд днес ще се проведе протест в защита на вече спряната услуга за превози Uber.

От компанията стартираха и подписка в своя защита. Събраните подписи ще бъдат пратени до Комисията за защита на конкуренцията, Министерския съвет и Народното събрание.

От два дни онлайн услугата за превози спря работа у нас, след като ВАС потвърди наказанието от КЗК, че компанията прилага нелоялни практики.

Още по темата

До момента подписката в подкрепа на Uber в интернет е събрала над 15 000 поддръжици.

"Наличието на повече избор е от огромна полза за обществото като цяло, ако и да създава затруднения на съществуващите конюктурни интереси. По-големият избор винаги води до по-добро качество и по-ниски цени на услугите", написа Uber в петицията си.

"Живеем в един нов свят движен от технологиите. Регулациите трябва да еволюират, за да може обществото да се възползва от ефективността на иновациите. Очевидна е нуждата от нови правила, които да отразят техническото развитие на 21-ви век. Властта това да се случи е в ръцете на нашето правителство и изборът дали да се чуе гласът ви е изцяло ваш", завършват от компанията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase