Снимка: Булфото, ахрив

На 2 септември, две седмици предсрочно, пускаме движението по основните платна на бул. "Цариградско шосе", обяви кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова, по време на инспекция на строителните работи на бул. "Витоша".

Така от утре сутринта ще можем да се движим свободно по основните платна на един от най-натоварените столични булеварди.

Кметът коментира, че е започнала работа по локалните платна на "Цариградско шосе", като там ще се работи в продължение на следващите 2 месеца, но движението ще бъде изцяло възстановено.

"Знаете, че възстановихме от тази сутрин движението по бул. "Черни връх", така че вече постепенно по основните обекти ще започне и възстановяване на движението, каквато беше и целта на тази много интензивна работа", посочи Фандъкова.

Тя каза, че и движението по бул. "Витоша“ се пуска 7 дни по-рано от срока, който е по договор. "Знаете, че настоявам да се работи не само качествено, но и бързо, колкото се може, за да може максимално бързо да се пуска движението", уточни тя и посочи, че продължава работата по тротоарите.

Още по темата

От утре сутрин се пуска и движението на автомобили и трамваи в участъка от НДК до бул. "България".

Фандъкова уточни, че само за 2 дни, от 12 септември, движението ще бъде спряно в участъка от НДК до бул. "Скобелев" за полагане на износващия слой асфалт, защото в улиците около НДК текат цялостни ремонти.

"До 15 септември трябва да приключат ремонтите и на тротоарите, подлезът, които се ремонтира отново, той се ремонтира няколко пъти заради вандалски прояви и затова поставяме и монтираме и видеонаблюдение", уточни тя.

"В същото време в улиците около НДК се прави цялостен ремонт на тротоарите по проекта за ремонт на НДК и този проект ще се съобрази с приключването на тротоарите на 12 септември", посочи тя.

По думите й, в един участък от НДК до бул. "Скобелев' няма да бъда поставен износващият слой асфалт, за да може да се изчака приключването на тротоарите и в рамките на 2 дни да може да се асфалтира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase