Снимка: архив Булфото

Млад мъж от София твърди, че е зверски пребит от съседите си в столичния квартал "Люлин" в събота вечерта. 33-годишният Жан Тодоров разказва, че е бил душен и изхвърлен през прозорец.

В момента се намира в безпомощно състояние в "Пирогов", без опасност за живота, съобщи "Нова телевизия".

Пострадалият разказа, че в събота вечерта семейството му празнувало рожден ден на по-малкото си дете. Към 21.30 часа Тодоров излязъл да изпрати последните си гости. Когато се връщал минал покрай колата на биячите си. Вратата й била отворена и той съвсем леко я притворил.

"Докато чаках асансьора дойдоха. Единият влезе с мен в асансьора, удари ме няколко пъти. На етажа, на който аз живея, се опитах да повикам съседи за помощ, но той понеже физически е доста по-голям от мене, просто ме бутна по стълбите. Блъскаше ме и накрая ме бутна във витрината на вратата", разказа Жан.

Повече от три часа лекарите се борили за живота му.

"Имам прерязване на жилите, засегната артерия, доста охлузвания, порезни рани по ръката и гърба… Много кръв изтече", разказа още потърпевшият.

Съпругата му Анна Тодорова допълва, че според лекарите, ако Жан е бил откаран в болница 10 минути по-късно, това щяло да бъде фатално.

Двамата нападатели – баща и син, са задържани за 24 часа. Те твърдят, че Жан бил пиян и се заяждал с тях. Според майката на единия арестуван и съпруга на другия – Емилия Христова, синът й също е ранен, защото Жан го ударил с бутилка по главата, след което сам прерязал вените си.

От полицията отказаха коментар, защото "такива инциденти се случват всеки ден".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase