Снимка: архив, Булфото

Ремонт на нова отсечка ще парализира движението по най-натоварената пътна артерия в София - „Цариградско шосе”, от днес до 15 септември.

Още по темата

Пътуващите от „Младост” и „Дружба” столичани ще попаднат в блокада в отсечката от ул. „Алфред Нобел” до „П. Яворов” защото там е затворено платното, което води до центъра. Движението на колите и тези на градския транспорт ще бъде само в южното платно. Работите ще продължат до 30 юни. След това майсторите ще се преместят и ще строят в посока изхода на София.

„В рамките на този етап за 15 дни ще бъде затворен и тунелът, който минава под бул. „Цариградско шосе” и води към Телевизионната кула”, съобщи зам.-кметът по транспорт Любомир Христов.

Продължават ремонтите по бул. „Цариградско шосе” между разклона за „Младост” и магазин „Практикер”, както и в самия край на входно-изходната артерия (от шоурума на КИА до Околовръстния път).

Обновяването на булеварда наред със стеснението в самото начало на магистрала „Тракия” ще превърне напускането на столицата в кошмар. Целият ремонт на „Цариградско шосе“ трябва да приключи до 15 септември, когато трафикът в града драстично се увеличава заради започването на учебната година.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase