Снимка: Булфото, ахрив

Ремонтът на бул. "Цариградско шосе" се извършва в график, съобщи БТА, цитирайки кметa на София Йорданка Фандъкова, която днес провери рехабилитацията на булеварда при моста над река Искър.

"Това мостово съоръжение е един от най-тежките обекти, тъй като не е ремонтирано откакто е построено“, посочи кметът. Тя каза, че е с удължено работно време участък от близо 6 км от моста на бул. "Александър Малинов" до Околовръстния път.

Фандъкова очаква на 10 юни да приключи ремонтът на южното платно и от 11 юни да се продължи на северното платно. "Участъкът от бул. "Александър Малинов" до Околовръстния път трябва да бъде завършен на 15 август, а на 16 август движението да бъде пуснато“, съобщи кметът.

Тя добави, че ремонтът на бул. "Цариградско шосе" от моста на бул. "Яворов" до моста на "4-ти км" започва на 1 юни след края на учебната година, когато движението ще бъде по-малко. Ще бъде обновен и участъкът от надлеза над бул. "Михай Еминеску" и локалното платно южно от булеварда между надлеза над бул. "Г.М Димитров" до бул. "Александър Малинов".

"За новата учебна година бул. "Цариградско шосе" трябва да бъде изцяло завършен“, отбеляза кметът. Тя подчерта, че държи на качеството, но и на спазването на сроковете.

Фандъкова припомни, че през последните няколко години по европейски проекти Столичната община е успяла да привлече около 3 млрд.лв. за изграждане на инфраструктурни обекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase