Снимка: архив Булфото

В София отново започват улични ремонти. До дни, в края на април, ще бъде даден стартът на рехабилитацията на "Цариградско шосе". Това обяви зам.-кметът на столицата Любомир Христов.

Първият етап от ремонта на "Цариградско шосе" ще бъде от околовръстното шосе на столицата до разклона за Летище София.

Още по темата
По-късно предстои и ремонта на площад "Руски паметник". Ще се подновяват и по-големи улици и малки мостчета.

"Естакадата на бул. "Иван Ев. Гешов" се планира да започне през тази година. Подготвят се документите за получаване на разрешение за строеж", обясни още Христов.

Той съобщи, че сроковете, които си е поставила общината, са основните ремонти да приключат през септември. "Така с началото на учебната година при традиционното увеличение на трафика тези ремонтни дейности да не се отразяват на движението", каза заместникът на Фандъкова.

Предстои и поетапното модернизиране на кръстовищата в столицата. На тях ще се инсталират датчици и системи за мониторинг. Така ще се улесни движението в центъра, ще се спести гориво и ще се облекчи преминаването на линейки, пожарни и на масовия градски транспорт.

"Кръстовищата с интелигентна транспортна система са проект, който обхваща около 130 кръстовища, плюс център за управление на трафика, който е почти готов", каза още Христов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase