Снимка, архив Булфото

200 души блокираха жп гарата в столичния квартал Горна Баня. Те са недоволни от това, че влаковете, които минават оттам, са прекалено малки и тесни и са принудени да пътуват некомфортно.

Малко след 19 ч. движението на влаковете беше спряно, тъй като хората не са успели да се качат на влака, пътуващ към Перник. Заради протеста на гражданите 3 влакови композиции са блокирани. Малко след 20 ч. движението по линията беше възстановено.

Министърът на транспорта, информационните технологии и  съобщенията Ивайло Московски разпореди на ръководството на  държавния железопътен превозвач да бъде създадена необходимата организация за нормалното влаково движение в района на жп гара  Горна баня, съобщиха от транспортното министерство.

Министър Московски е информиран, че причината за общественото недоволство е липсата на повече вагони и съответно - места за всички пътници по направлението София - Перник.

Причината за недостига на подвижен състав по тази жп линия е инцидента с мотрисата "Дезиро" при Мурсалево миналата седмица.

По настояване на министъра още от утре "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД ще включи достатъчен брой вагони във влаковете, които се движат по жп линията София - Перник, за да се осигури комфорт на пътниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase