Снимка: архив Булфото

Над 70 на сто от дейностите по изграждането на метрото до летище "София" са изпълнени, а пусковият му срок трябва да е април 2015 г. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова при проверка на строителните работи. По думите й до края на месеца метростанцията ще бъде изцяло покрита.

Кметът обясни, че тази метростанция ще е лицето на София, което ще види всеки влизащ в страната. Затова тя ще е специфична - в салона на станцията ще се постави статуя на Орфей, ще има 4 живи дървета, пейки, така че хората да се чувстват уютно и комфортно.

Продължава изграждането на метрото до Бизнеспарка в "Младост 4", където около 60 процента от дейностите са изпълнени, каза още столичният градоначалник. Очаква се около 20 ноември да бъде пуснато движението в изцяло реконструирания участък на бул. "Александър Малинов". Следващата година ще се прави разширението и на останалата част от булеварда, коментира още Фандъкова.
 
Попитана как намалените доставки на газ за България от Украйна се отразяват на "Топлофикация София", Фандъкова посочи, че подаването на газ към дружеството засега е нормално и намаленото налягане не се отразява на крайните потребители.

Кметът каза, че още през лятото е било възложено на дружеството да разработи план за действие при евентуално намаляване или спиране на доставките на газ. Ако това се случи, трудностите ще бъдат сериозни, отбеляза Фандъкова.

По думите й "Топлофикация" има готовност с наличните количества мазут, които се изискват като резерв, да обезпечи за около една седмица работата на дружеството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase