Снимка: БТА

Кметът на София Йорданка Фандъкова откри обновеното кръстовище на бул. "Пейо Яворов" и ул. "Стоян Михайловски" до Семинарията заедно с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Новоизграденото кръстовище е на две нива, а изпълнител по него е "Главбулгарстрой". Кметът посочи, че очаква трафикът в столицата да се облекчи в пъти повече след пускането на движението, както и да се подобри чистотата на въздуха.

"Ако има някакви дефекти, ще бъдат изпълнени за сметка на изпълнителя, но ще бъде санкциониран и надзорът заради това, че не е упражнил достатъчно добър контрол, каза Фандъкова.

По думите й гаранцията на настилките е четири години, а на мостовото съоръжение - 10 г. В този период, каквото и да има, трябва да се отстрани за сметка на изпълнителя.

"Имаме амбициите София да се превърне в туристическа дестинация, така че е важно в историческия център, да облекчаваме максимално движението", обясни Фандъкова.

Тя посочи, че след като са приключили работата по това кръстовище, от 1 август, започват строителството на участъка на метрото по бул. "Черни Връх" и ще се наложи стесняване на движението по булеварда до края на годината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase