Общ преглед

Трафикът при "Лъвов мост" в София ще се облекчи значително, като времето за престой в задръстванията там ще се намали от 10 на 2 минути, посочи кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира ремонта на кръстовището.

Столичният кмет посочи, че на този етап строителството върви по график, въпреки че се налага един от колекторите под земята да бъде преместен, съобщава "Нова телевизия".

Още по темата
Очаква се след приключването на ремонта движението да минава през два тунела под бул. „Сливница”, а над земята ще има кръгово кръстовище, което ще води към 5-те входа на метрото.

Както Dnes.bg съобщи, при старта на ремонта зам.-кметът на София Любомир Христов обяви, че ще бъде възстановен старият облик на Лъвов мост - "такъв, какъвто е обособен в годините".

По думите му първоначално са предвиждани три ленти в кръговото кръстовище, но новият проект предвижда 2 ленти. "Доказа се, че наличието на още една лента ще се отрази негативно на трафика и ще се затруднява движението", посочи в началото на февруари той.

Очаква се реконструкцията на моста да реши интензивния трафик по бул. „Сливница”. Според статистиката преди старта на ремонта около 60 000 превозни средства преминават между 7.30 часа и 19.30 часа всеки ден. Идеята е след изпълнението на проекта половината автомобили - около 32 000, да преминават по бул. „Сливница” и около 28 000 автомобила да преминават през кръговото, което ще бъде изградено на бул. „Мария Луиза”.

След реализацията на проекта в кръговото кръстовище ще се преминава за времето от 1 до 3 минути, а в кръговото кръстовище при ограничение на скоростта 50 км/ч времето за преминаване ще бъде 18 секунди.

Според еколозите основните елементи на вредните емисии в кръстовището ще бъдат намалени с почти 50%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар