Снимка: Булфото, архив

Въвежда се временна организация на движението във връзка с реконструкция на трамваен релсов път, контактна и кабелна мрежа по бул. „България” от бул. „Витоша” до трамвайно ухо „Борово”, съобщават от Столична община.

До 20.00 часа тази вечер се забранява влизането на превозни средства по лявата лента от пътно платно на бул. „България” преди и след кръстовището с ул „Тодор Каблешков” в посока кв. Бояна. Движението на превозни средства да се извършва в дясната и средна лента от пътното платно на бул. „България” в същия участък.

До 20.00 часа тази вечер се закрива съществуващата спирка „Тодор Каблешков” на бул. „България” по автобусни маршрути №7 ТМ и №64 и се разкрива временна спирка на бул. „България” на 60 метра напред в посока кв. Бояна.

Временна организация на движението се въвежда и във връзка с премахване на потенциално опасни тополи по бул. „Васил Левски”.

Дирекция „Зелена система” възложи премахване на потенциално опасни тополи по бул. „Васил Левски”, наклонени над тролейбусната контактна мрежа в участъка между ул. „Аксаков” и ул. „Ген.Й. Гурко”.

Дейностите ще се извършат с временна организация на движението и със спиране на напрежението на тролейбусната контактна мрежа между 8.00 часа и 16.00 часа на 6 април, като се забранява влизането на превозни средства в източната крайна дясна пътна лента на бул. „Васил Левски” между ул. „Аксаков” и ул.„Ген. Гурко”.

Променя се маршрута на тролейбусни линии №№ 1, 2, 5 и 8, както следва:

Тролейбусна линия № 1 – маршрутът се разделя на две части:  Пета градска болница – кино „Одеон” и ж.к. „Левски Г” – ул. „Кракра”;

Тролейбусна линия № 2 – маршрутът се разделя на две части: ж.к „Бъкстон” – кино „Одеон” и ж.к. „Хаджи Димитър – ул. „Кракра”;

Тролейбусна линия № 5 – маршрутът се разделя на две части: ж.к. „Младост 1” по маршрута си до кръстовище „Ректората”, надясно по бул. „Васил Левски”, бул. „Княз Александър Дондуков” (връщане по ул. „Кракра” и ул. „Оборище”), и по бул. „Владимир Вазов” до кръстовището с ул. „Острово”, където тролейбусите ще правят обратен завой; Надлез „Надежда” - кино „Одеон”;

Тролейбусна линия № 8 – маршрутът се разделя на две части: ж.к. „Гоце Делчев – кино „Одеон” и МБАЛ „Света Анна” – площад „Сточна гара”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase