Протестиращи пред хотела. Снимка: Булфото

Две отделни малки групи, от по десетина души, скандират "оставка" пред хотел "Шератон", едните за премиера Пламен Орешарски, а другите за президента Росен Плевнелиев.

Преди минути, премиерът Пламен Орешарски напусна хотела през задния вход, след като взе участие във форума "Евро-балканска среща на върха", организира от списание "Икономист".

Орешарски бе изведен от охраната от НСО през страничните коридори и избегна официалния вход, където и към този час остават 10-15 души, които скандират "оставка" за правителството.

Малко по-далеч има друга група, също от десетина души, които викат "оставка", но искат тази на държавния глава Росен Плевнелиев.

От 20.00 часа се очаква президентът в хотел "Шератон", който ще бъде почетен гост на гала вечерта на форума, на който се обсъждат ефектите от членството в ЕС и на евроинтеграцията върху страните от Югоизточна Европа.

В днувневната конференция участват вицепремиера на Румъния Ливиу Драгня, президентът на Сърбия Милорад Додик, вицепремиерът на Албания Нико Пелеши, гръцкият външен министър Димитрис Куркулас и други високопоставени политици от Балканите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase