Няма да забраня мирните протести, зарече се за пореден път Фандъкова. Снимка: Булфото

Няма да забраня мирните протести, ако го направя, значи да призова полицията да разпръсне тези протести, заяви в началото на днешната сесия на Столичния общински съвет кметът на София Йорданка Фандъкова.

Така тя отговори на червената общинарка Милка Христова, която настоя, че протестите срещу правителството нарушават спокойствието на гражданите.

Още по темата
"Разбирам загрижеността на съветниците от групата на БСП за това, което се случва повече от месец в града", посочи Фандъкова.

"Доколкото разбирам, всъщност вие, позовавайки се на закона, призовавате да забраня тези мирни протести, организирани спонтанно в социалните мрежи", обърна се кметицата към Христова.

"Няма да забраня мирните протести на граждани, както и не забранявам протестите срещу общината и срещу мен включително", отсече тя.

Фандъкова каза, че дори и в момента пред сградата на Общината се провежда протест, въпреки че той според разрешението на общината е трябвало да се състои следобед.

"На този протест присъства бивш общински съветник от групата на БСП, който е част от организацията на протеста. Става въпрос за Борис Цветков, който сега е депутат. Не приемам тези, които нарушават реда да критикуват", категорична бе тя.

Йорданка Фандъкова благодари на СДВР и МВР за координацията и за добрата им работа да опазят реда и мира. Тя посочи, че е разговаряла с директора на СДРВ и тяхното общо мнение е, че не трябва да се допуска малка група хора да затварят възлови кръстовища и булеварди в града.

Малина Едрева, председател на групата на ГЕРБ в СОС, заяви, че правителството на Орешарски е дошло на власт с претенцията да даде урок по демокрация. Това според нея не се случва и вече над 30 дни управляващите не искат да се вслушат в гласа на гражданите, а напротив допълнително ги провокират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase