Снимка: Булфото

Спешен ремонт на част от улиците в София спретна Столична община заради огромните дупки, които се появиха след обилните снеговалежи.

Аварийно се ремонтират част от улиците на градския транспорт и тези с обществена значимост, където има по-големи нарушения на пътната настилка, съобщи директорът на „Транспортна инфраструктура“ в общината Георги Тодоров.

Сместа, с която се обработват нарушените участъци, е студен асфалт и ремонтите са аварийни заради по-големите нарушения на настилката, които могат да доведат до застрашаване на безопасността на движението.

През днешния ден се е работило по бул. "Цариградско шосе", бул."Кл. Охридски", бул. "Драган Цанков", както и на кръстовищата на бул. "Дж. Баучер" и "Черни връх" и на "П. К. Яворов" и "Ст. Михайловски".

От четвъртък е започнало пренареждането на част от жълтите павета по бул. "Цар Освободител", които вследствие на засилената обработка срещу заледяване са се разместили.

Ремонтът им ще се продължи и утре.

През съботния ден ще се ремонтират и появилите се нарушения на пътните настилки по ул. "Филип Аврамов" и ул. "Самара", както и бул. "Тодор Каблешков" - между бул. "България" и бул. "Цар Борис Трети".

Още по темата

Със студен асфалт ще се обработят аварийно и появилите се нарушения на пътното платно на бул. "Христо Ботев".

Същевременно стана ясно, че Столичната община няма да плати близо 650 хиляди лева от общата сума за зимното почистване през февруари.

Заради несвършената работа по поддръжката на пътищата в столицата ще се удържат близо 400 хиляди лева, а заради нарушения на договорните условия между общината и фирмите, те ще бъдат глобени с общо 250 хиляди лева, обяви кметът Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase