Елен Герджиков. Снимка: БТА

"Кой ще хване Елен за рогата?", "Елен ще ръководи общинските съветници", "Борисов размествал мишките в СОС. Идва Елен".

Това са част от чудните заглавия в медиите, които вече втори ден мъдрят, благодарение на името на избрания за шеф на столичните общинари Елен Герджиков.

Оказва се обаче, че и той, както и милиони българи, е кръстен не на животното, а на дядо си -  проф. д-р Елен Алексиев – основател на геохимията в България, дълги години работел в БАН.

"А закачки с името си слушам от 40 години и ги приемам единствено с усмивка", коментира днес пред bTV Герджиков.

Освен името си, общинарят държи и други имена, станали нарицателни за управлението на ГЕРБ като: "Градим България", "Открито управление – гарантирано от ГЕРБ" и "Добри идеи за София в добри ръце".

Оказва се, че Елен Герджиков е идейният родител на тези слогани.

Преди пет години бил поканен в ГЕРБ като политолог да работи за кампанията им, но... "с течение на времето се случи така, че точно тази част от кампанията (слоганите) ми стана по-интересна и започнах да я разработвам аз", допълни той.

И още нещо любопитно – преди 15 години Елен Герджиков е бил имиджмейкър и продуцент на родни рок банди, сред които "Анимационерите", "Уикеда", "Остава", "Мастило" и "Стейн".

"С двама приятели направихме една фирма и така започнахме. Правехме им имиджа и им уговаряхме участията. Това е моята музика", категоричен бе той.

Сага обаче ще слуша не музика, а цял хор от разноцветни гласове, защото като шеф на СОС ще трябва да дирижира умело 61 общинари от различни партии на "Московска 33".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase