Снимка: Булфото

Дейностите по зимното почистване в София на 21 и 22 декември са стрували около 1,4 млн. лв.

Това съобщи пред съветниците от Столичния общински съвет заместник-кметът Мария Бояджийска.

В София през двата дни били обработени и почистени 7052 дка улични платна, по които се движи градският транспорт, както и 4445 дка улици с обществена значимост в кварталите.

Още по темата

По думите й все още не може да се съобщи точната стойност, тъй като тече процедура по налагането на сакции за несвършена или незадоволително извършена работа по снегопочистването.

Бояджийска даде пример с наложените глоби на "Пътища и съоръжения" за непочистените навреме участъци в природния парк "Витоша", както и на "ЗМБГ" - за непочистените според договорените условия спирки в район "Люлин".

Синият общинар Владимир Кисьов каза, че днес Общинският съвет ще гласува отново "несправедливата" такса смет за софиянци.

Колегата му Вили Лилков го защити и предложи собствениците на поземлени имоти, включени в границите на парковете и градините на Столична община, да са освободени напълно от заплащането на такса смет.

"Смятам, че това е реално, тъй като хората не използват напълно тези земи. Те плащат данъци, но не трябва да плащат такса смет", аргументира се той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase