Снимка: Булфото
Най-малко 17 души са ранени при тежка катастрофа между трамвай и маршрутка, станала малко след 14 часа на кръстовището на бул. "Патриарх  Евтимий" и ул. "Граф Игнатиев" в София. Загинали при тежкия инцидент няма. 
 
Трамваят се движел по линия номер 10 и се ударил в минаващата маршрутка, което е предизвикало верижна катастрофа с участието на общо 4 превозни средства.
 
По първоначални данни сериозният инцидент е предизвикан от водача на трамвая, който минал на червен светофар.
 
Той се блъснал маршрутка №35. Тя се завъртяла и се ударила в лек автомобил "Ауди". След това трамваят се ударил в друг трамвай с №12, който бил пред него.  
 
Седем линейки са пристигнали на мястото на тежката катастрофа, съобщиха от здравното министерство. 
 
По първоначални данни 17 души са транспортирани в три болници. Сред пострадалите има 3 деца - момченце на 2 г. и две момчета на по 15 г.
 
12 души са постъпили в "Пирогов" към 15,30 часа след тежкия инцидент, като две жени са в противошокова зала, съобщиха от спешния център. Едната пострадала е с тежка контузия на главата, а другата с тежки разкъсни рани. Една от по-тежко пострадалите жени е била пешеходка. 
 
Други трима тежко пострадали, които са жени, са настанени във ВМА. Те са в съзнание, контактни и адекватни, в момента се провеждат комплексни изследвания за установяване на травмите им, съобщиха от болницата. 
 
27-годишната Ц. Г. Г. е в по-тежко състояние, с обилно кървяща рана на главата и съмнение за черепно-мозъчна травма. В. Ц. К. на 19 г. е с контузия в шийната област и леки охлузни рани. С. С. И. на 56 г. е с травма на главата и съмнение за комоцио.  
 
Други двама пострадали са приети в УМБАЛ „Царица Йоана”.
 
Вече е възстановено движението на трамваите по ул. "Граф Игнатиев", съобщиха от Столична община. 
*Информацията е актуализирана в 17,10 часа

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase