Снимка: Булфото

На 26 септември от 12 часа във и около огражденията на паметника край НДК започва осмият Национален "Монтана" графити фест.

Събитието се провежда с подкрепата на Община София, а специален гост ще е кметът Йорданка Фандъкова.

Девет екипа ще се състезават за първото място в графити турнира. Отбори от София, Русе, Силистра, Бургас, Велико Търново и Благоевград ще се борят за голямата награда – пътуване до Барселона с посещение на единствената в Европа фабрика за графити материали, както и графити сесия с майстори на графитите от Испания.

Състезанието ще протече в две части – рисуване на скица по зададена тема в рамките на 1 час и същинска графити сесия върху огражденията на паметника.

Надпреварата ще приключи в 19.00 ч, а новият победител ще стане известен в 20.00 ч.

През целия ден, под зоркия поглед на двама от най-опитните български райтъри – ARSEK и ERAZE, всички деца ще могат да рисуват върху специалната детска стена.

Как се рисува със спрейове и маркери, къде се правят графити и къде – не - на тези и много други тънкости ще бъдат научени посетителите в детската ГРАФИТИ работилница.

В 16.00 ч започват и концерти на ELECTRIC DRAGON, ATILA and Shano Crew, OGI 23, Q-check и FYELD, изпълнения на Цирк CUMBO, Огнено шоу , POWER JUMP шоу, BMX и други.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase