Снимка: БГНЕС

Кметът на София Йорданка Фандъкова прие сестри от основаната от Майка Тереза общност „Мисионерките на Милосърдието”, съобщиха от общината.

Пред Фандъкова последователките на Майка Тереза представиха своята дейност в столицата и намерение да помагат на нуждаещите се.

Столичният кмет изрази своята подкрепа за дейността, която „Мисионери на Милосърдието” извършва в София, и посочи, че ще съдейства за разрешение за достъп до всички социални заведения – дневни центрове, домове за деца и за стари хора, за които отговаря Столичната община.

На територията на София има нуждаещи се бедни хора и затова съвместните ни усилия са важни, за да има повече добро, подчерта също Фандъкова.

Сестрите мисионерки Максимилиана и Францлет са две от общо четирите представителки на общността в София. Освен в столицата досега в България има още две къщи на „Мисионерките на Милосърдието” – една в Пловдив и във Варна.

„Мисионери на Милосърдието” е религиозна конгрегация, посветена на служба на най-бедните и има основани различни домове по целия свят.

В къщите в българските градове сестрите също се грижат за изоставени, възрастни и болни жени, посещават бедни, болни и изоставени в домове, в болници и затвори. Понякога организират дни на молитва и излети за бедните, за които се грижат. 

На 26 август се навършват 100 години от рождението на Майка Тереза. Тя ще бъде отбелязана тържествено в кадедралата „Свети Йосиф” в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase