Да бъдат отказвани административни услуги на длъжниците на столичното дружество "Топлофикация", поиска председателят на Съвета на директорите на "Топлофикация-София" Георги Кадиев.

Обсъжданите варианти са длъжниците да не могат да запишат детето си в детска градина или да не могат да вземат данъчна оценка за имот, докато не изплатят задълженията си.

“Трудно е отсега да се прави прогноза за цената на топлото през следващия отоплителен сезон, тъй като не се знае какво ще се случи с цената на газа”, каза Кадиев пред БНР и допълни, че е логично от есента парното в София да поскъпне.

“Въпреки това ще се търсят компенсации за загубите по друг начин, а не толкова чрез повишаване на цената на топлоенергията”, обеща Кадиев.

Днес се очаква да стане ясно дали "Булгаргаз" ще спре газоподаването към топлофикационните дружества в Бургас, Плевен и Враца, които не са погасили дори част от задълженията си.

Директорът на "Топлофикация Враца" Кремен Георгиев коментира, че са поставени пред невъзможност да изпълняват финансовите си задължения към "Булгаргаз" заради наложената ценова политика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase