Младежката организация на НДСВ, общински съветници от София и студенти ще обсъдят днес възможността градският транспорт в столицата да стане денонощен, обявиха от пресцентъра на жълтата партия.

В 11 часа в хотел "Радисън" Либералната младежка асамблея (ЛМА) на НДСВ организира кръгла маса на тема "Въвеждане и организиране на денонощен градски транспорт в София".

Още през април тази година младежите на НДСВ започнаха инициатива за денонощен градски транспорт в столицата.

Идеята е и в София, както в повечето европейски градове и столици, да има денонощен градски транспорт.

Предложението на младите е от 0,00 до 6,00 часа на всеки кръгъл час да се движат автобусите, тролеите, трамваите и метрото на Столичния градски транспорт по най-натоварените дестинации.

Младите либерали смятат, че тази мярка ще се възприеме положително от обществото, особено сред студентите и младите хора.

Реализирането на тази идея ще направи по-свободно тяхното придвижване, ще намали разходите им и ще увеличи тяхната сигурност.

На дискусията днес участие ще вземат общинските съветници от НДСВ Владимир Каролев и Кирил Арсов, председателят на парламентарната комисия по транспорт проф. Йордан Мирчев, народният представител от НДСВ и член на парламентарната комисия по транспорта Съби Давидов, Олимпи Кътев – член на Политическия съвет на НДСВ и народен представител, зам.-председателят на НДСВ Илия Лингорски, както и представители от младежките организации на БСП и ДПС, НПО и студенти.

С изказване в кръглата маса ще се включи и председателят на Комисията по транспорт в Столичния общински съвет Радослав Тошев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase