Защо (само) ние се отказахме от шистовия газ?
Защо (само) ние се отказахме от шистовия газ?
Картата от сп. Економист показва, че 4 страни са наложили забрана, но според схема в Чехия няма залежи, а Франция , Холандия  и Люксембург ( град държава) си имат сериозни причини за забрана. От небогати страни със забарана сме единствени и няма как да ни зададем въроса : Каква е политическата сделка? Снимка: lkl | 10 фев 2013 11:20
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
204
39324
22
61
Напиши коментар Коментари
87
0
 
2
 
! Отговори
info преди 11 години
През 2012 г. "Газпром" е доставил на Европа 154 млрд. куб. м газ при средна цена от $ 415 за хиляда кубически метра.Украйна, за сравнение, също е плащала $ 416 долара за хиляда кубични метра руски газ. Цената за България е горе-долу същата.
86
11
 
5
 
! Отговори
Само факти преди 11 години
Пишат тука доста за това, колко опасна била технологията, унищожавала земеделието и т.н. Има обаче Baker Huges Rig Count - къде работят сонди. Ами от около 3500 общо в света, около 2400 са в САЩ и Канада, най-големите износители на жито и други храни. В Европа са около 120. И продължителността на живота в Северна Америка е по-голяма от България. И добиват газ точно там, където са им житниците, а не в пустините. На гугъла Baker Huges Rig Count излиза на-отгоре, който не вярва, сам за чете.
85
0
 
2
 
! Отговори
фен преди 11 години
До АнонименВ момента плащаме една от най-високите цени в Европа за газ....говорим за газ...говорим за зависимост от Газпром..другата енергия все още е на субсидии ( от нас) за съжаление
84
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А защо пък не! Защо трябва да припяваме в общия хор. Да не е само шистовия газ едиствения източник на енергия. Има слънце, вода, вятър, никога няма да изчезнат (е за водата не сме много сигурни) и няма да поскъпнат и няма кой да ти ги спре, защото искал по- висока цена, нито пък да ти иска транзитна такса. В това трябва да инвестираме!
83
3
 
7
 
! Отговори
Защо се отказахме??! преди 11 години
Защото, справка: Златните мини в Крумов Град. Изнесоха злато за 50 млрд. , за което са платени има няма 700млн. и това драги зрители е черешката на тортата. От шистовия газ в еврейски ръце, банда евреи ще получат безплатен газ, който да продават на българите, както сега се случва с Дънди Интернешънъл и други дъщерни дружества занимаващи се с безлплатен износ на злато, сребро, платина от границите на държавата. Ако желаете, да им дадем и газа - ок. Само не знам, кой ще ги спре да го вземат...
82
0
 
6
 
! Отговори
до sceptic преди 11 години
Точно така, Китай е прекрасен пример за политически, икономически и социално хомогенна страна. Народите на Тибет, Източен Туркестан, Външна Монголия и Тайван ще потвърдят. Студентите от Тянанмен също.
81
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А бре хора тиа другите народи сигурно са много *** а?Пак надхитрихме всичките.Е така е като нямат време да се ровят в интернет и да гледат документални филмчета.Абе загубеняци-нека страдат.
80
11
 
10
 
! Отговори
Всичко е пари и БСП преди 11 години
Българският народ не е ***,а податлив на приказките на *** и на пульо,нарекъл се природозащитник.Попитайте ги тия еколози какво са направили за България?Нищо не са направили.20г.не могат да се справят с едни ш*бани помиари,превърнали са в пиедестал храненето на бездомните ***,което е абсолютно забранено във всяка цивилизована държава,и се мислят и наричат природозащитници.Срам и позор са.Онзи ден правихме референдум за АЕЦ,а те мълчат като...да не казвам какво.Кой еколог защитава АЕЦ?Срам.
79
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защото сме *** народ и имаше вълна от протести против шистовия газ и всичко това беше използвано с политически цели от бандитите от БСП.
78
4
 
9
 
! Отговори
sceptic преди 11 години
"А цифрите за САЩ сочат, че те са една богата и перспективна страна " Все по-малко и по-малко."а не с китай, където още малко ще почнат да се ядат един друг" са сведение - само средната класа в Китай надвишава населението на щатите. А, да и няма разяждащ мултикултурализъм ,който разкъсва страната. Не знам, кой е по перспективен...
77
3
 
6
 
! Отговори
до 99 преди 11 години
Какви 5 лв по малко ?В момента 1/2 на цените и нещата които плащаме са изкуствено завишени -ток,гориво,храна...В държавата на марешки и ддс върху хаповете, шистов газ = гражданска воина.
76
4
 
35
 
! Отговори
Стига бе ! преди 11 години
Това е можеби най-умното нещо , последните години .. Какво печелим ли ? Ами печелим по-чиста природа.. Каква е тази (МАНИПУЛАЦИЯ) .. " САМО НИЕ " ... ами добре другите като искат да си тровят земите.. изгледайте 2-3 документални филма по темата ..да видите какви ужасни болести следват при замърсяване .. *** за 5 лв по-малко на месец сметка сте готови да умрете в страшни болки и не само вие а и децата и внуците ви !!! Аман от политизиране на всичко ..Всички сте *** от парламента до 1
75
5
 
23
 
! Отговори
РАВНОСМЕТКА преди 11 години
Ако имаше полза от съюза с американците,щях да гласувам с двете си ръце.Но понежи те са научили само глаголът гепи и подхвърлят някоя и друга троха само на шепа политици ,никога за тях ПО ДОБРЕ ДА ПУСТЕЯТ ЗЕМИТЕ ДОКАТО СЕ РОДЯТ УМНИ БЪЛГАРИ!
74
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Винаги се налага някой да поведе другите. България е призвана да поведе хорото. А вие преценете кое е бялото и кое черното, въпреки бояджиите. На нас газ скоро няма да ни трябва. В америка гъстотата е 30души на 10 млн кв.км и имат пустеещи земи ипустини. В българия гъстотата е 78 души на кв.км и няма нищо пустеещо. Енергията ние достатъчна от това което имаме като ресурс. А храната е следващия скъп продукт в този свят, а у нас земята е чиста и продуктите не са ГМО.
73
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП толкова се опитваше да ни убедят колко е печелившо Бургас-Александрополис,че така и не разбрахме какво ще спечели България от това да прекарваме руския газ през черноморските ни курорти,защото на Русия им излиза скъпо да плащат транспортните такси през Босфора.Тогава ги нямаше тия толкова загрижени еколози.Добре,че го спряхме навреме.
72
3
 
18
 
! Отговори
zeddd преди 11 години
какво общо имат тук комунистите?"десните" с техните действия и бездействия навредиха също не малкоаман от промити мозъци, защитаващи интересите на чужда компания, която й е през оная работа за нашата земя
71
15
 
6
 
! Отговори
до 91 преди 11 години
След като обществото се убеди,че комунистите са носили и носят само беди на България,само ще поиска добивът му.
70
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Следващия парламент, дай Боже с по- голямо ДЯСНО мнозинство трябва да приеме разработването на шистов газ! Експерти смятат, че не 30, а повече от 70% от газта която в момента консумира България, може спокойно да я добива от шистови находища!
69
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спорът е не дали да имаме шистов газ,а на кой да се подложим.
68
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Толкова ли е сложен добивът на шистов газ и не може ли сами да си го получаваме,та трябва да каним Шеврон..тии?