Защо (само) ние се отказахме от шистовия газ?
Защо (само) ние се отказахме от шистовия газ?
Картата от сп. Економист показва, че 4 страни са наложили забрана, но според схема в Чехия няма залежи, а Франция , Холандия  и Люксембург ( град държава) си имат сериозни причини за забрана. От небогати страни със забарана сме единствени и няма как да ни зададем въроса : Каква е политическата сделка? Снимка: lkl | 10 фев 2013 11:20
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
204
39320
22
61
Напиши коментар Коментари
147
7
 
7
 
! Отговори
Петър преди 11 години
България е най-големия *** в Европа, защото е населена с най-големите *** в Европа. Това е толкова очевидно. А концентрацията на ***, коментиращи в dnes.bg е особено голяма.
146
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Натровихме се с нитрати, натровихме се с ГМО-та, радиация и всевъзможни ***...Вече киселото мляко е "деликатес", а и водата искаха да ни отровят. Не ни трябва апокалипсис - сами ще си се унищожим.
145
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Господа журналисти, този въпрос го задайте, когато само в България останат залежи на чиста питейна вода.
144
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато *** няма аргументи, започва да определя кой комунист и кой не. Ако някой има мнение е комунист, ако вярва безрезервно в ръководната роля на Партията и Великият САЩ, не е комунист. В този ред на мисли трябва веднага да се каже на бялото черно и обратно. Това, че Земята е завладяна от най-гнусното учение на алчните ненаситни ***, не значи че хората са спрели да мислят.
143
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименИ ще има. Ха насери се от яд.
142
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има твърде много *** на Гъс-пром у нас,затова отказахме да имаме собствен шистов газ!
141
4
 
10
 
! Отговори
Избирател преди 11 години
На серсемите, които искат шистов газ ще напиша:ВЪРВЕТЕ НА МАЙНАТА СИ.
140
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От картата се вижда много добре кои са глупаците и кои са умниците! Ние като нация с нищо не сме се доказали, че може да взимаме рационални решения, така че отново ще сме на страната на глупаците! Има да чаката хиляди години докато германци, поляци и т.н. след като си отровят земята ще идват д акупуват земи в България :)))
139
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малее, колко комунисти има в този форум, които със зъби и нокти защитават интересите на Газпром! Гадно ще им стане на господарите ако вместо 400 долара, плащаме само 100 долара за газта и сметките за парно паднат 4 пъти! Как ще ограбват тогава българския народ?
138
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
153, стига с тези глопости. До сега отровено зони има само от АЕЦ, но не и от шисти! Водоностния слой на на 100-200 метра под земята, а шистовият газ е на 4-5 километра! Капиш? Германците, поляците са 3-4 пъти по гъсто населени от България и пак добиват!
137
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
158,159, с какво се гордеете, а това че сме най-бедните в Европа заради нашата глупост! Германия забраниха АЕЦ и разрешиха шистивия газ защотото имат умни политици и еколози!
136
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АЕЦ-а ще ни се стори като цвете, ако започнем добив на шистов газ.
135
7
 
14
 
! Отговори
аиа преди 11 години
Гордея се с България докато гледам тази карта!
134
2
 
2
 
! Отговори
Kalchev преди 11 години
Hа всички които са за шистов газ: youtube/watch?v=4LBjSXWQRV8
133
1
 
11
 
! Отговори
Некаква преди 11 години
Някой дали знае, че шефката на американската агенция за опазване на околната среда, подаде оставка преди нова година заради скандалите около добивните компании? А за корупционните скандали с Майкъл Крансър? Който е назначен и финансиран от добивни компании в агенцията, за да се грижи за техния комфорт? Истината е една - така са се омазали, че всеки ден гърмят нови безобразия на добивните компании в САЩ, за това спешно се нуждаят от алчни *** за да се преселят при тях преди да се усетили!
132
1
 
9
 
! Отговори
Некаква преди 11 години
До Газибарев Странно, как самите американци са толкова ***, та не ползват подобна "добра" технология, ами се докараха до масови протести срещу фракинга, необратимо отровени води, земетресения и природни катаклизми? Някой знае ли че 8 щата /главните прокурори/ са завели дело срещу тяхната агенция за опазване на околната среда, заради липса на регулации, което е позволило бум на отделянето на метан в атмосферата, а обвинението е, че фракинга е виновен за драматичните климатични промени в САЩ?
131
4
 
7
 
! Отговори
Газибарев преди 11 години
По темата ще кажа: Има геотермална технология, която е доста по-ефективна, евтина и екологична от шистовия газ. Поинтересувайте се, прочетете... технологията е разработена още 60те години и е приложена в някои американски щати. Друг е върпоса, защо никой не повдига въпроса...
130
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Явно наивниците и глупаците няма да свършат. Шистовия газ е добре, но добива му е пагубен за почвата. Над шистите има водоносен слой който ще бъде отровен при добива. Така на практика добивайки газ в Добруджа, ще отровим водата в цяла северна България. Единственото правилно решение на това правителство е да забрани проучването за шистов газ. А вие си пишете, пишете си...
129
12
 
6
 
! Отговори
do 147 преди 11 години
България ли е малка територия. Глупости не ми се слушат. На европейския фон сме средно голяма територия. Германия, която е в 3,8 пъти по-гъсто населена и имаселища по път и над път КАК НАМЕРИХА МЯСТО. А ние с нашата обезлюдена страна сме нямали място. Лейка. Сигурно и за мастиите в София те е грижа. И ти си един от екологичните канчета, които скоро ще се храни с фекалии, понеже и храна от износ и далавети няма да остане да остане в България.
128
1
 
9
 
! Отговори
123 преди 11 години
До ИванНе става въпрос дали американеца / българина и французина са ***, ами за много силни корпорации, които ще нанесат непоправима вреда на подземните води, там където добиват газ... Екологичните последици са доказано катастрофални и като се има в предвид размера на България.. еми по-добре без това:)