Снимка: БГНЕС

Руският град Белгород, граничещ с Украйна, призова жителите си да облепят прозорците си с тиксо, за да ги предпазят от честите украински обстрели, предаде АФП.

Кремъл се опитва да поддържа подобие на нормален живот на вътрешния фронт, но неотдавнашните смъртоносни удари по Белгород приближиха конфликта в Украйна до руснаците.

"Спасителите от Белгородския държавен департамент за извънредни ситуации препоръчват залепяне на прозорците с тиксо", съобщиха от кметството на Белгород.

"Това е добър начин да ги предпазите от взривната вълна. Стъклата няма да се разбият на малки фрагменти", добави то, като сподели инфографика за това как най-добре да се приложи тиксото.

Град Белгород се намира на около 30 км от границата и многократно е бил обект на безразборни обстрели от страна на силите на Киев, както твърди Москва.

Предупреждението идва по-малко от седмица, след като властите съобщиха, че при украински обстрел в града са загинали 25 души, което е най-тежкото нападение срещу руски цивилни от началото на конфликта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase