Снимка: архив, БГНЕС

Бивш руски министър, смятан за близък до бившия президент Дмитрий Медведев, бе осъден на 12 години затвор за присвояване и за това, че се е възползвал от предишните си позиции, за да създаде "престъпна група", предаде Франс прес.

Още по темата
Деветима от съобвиняемите по делото срещу Михаил Абизов бяха осъдени на лишаване от свобода от 5 до 12 години. Двама подсъдими бяха освободени, но всеки от тях ще трябва да заплатят глоба в размер на 4 милиона рубли.

Бившият руски министър е осъден да изтърпи "присъда от 12 години лишаване от свобода в колония с общ режим", както и да плати глоба в размер на 80 млн. рубли (близо 800 000 евро по сегашния курс), се посочва в присъдата.

Съдът разпореди конфискуване на  активи и недвижимо имущество на Абизов и други обвиняеми за изплащане на обезщетения по дело на стойност 1,5 млрд. рубли, съобщи ТАСС.

Бившият руски министър може да поиска предсрочно освобождаване след три години, тъй като съдът му зачита един ден, прекаран в ареста от март 2019 г., за един ден и половина.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase