Снимка: БГНЕС/EPA

Това което ние виждаме, е забиване на нож в гърба на държавата и народа. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин в изявление към руския народ.

Изявлението последва действията от тази нощ и тази сутрин на Евгений Пригожин, ръководителя на руската частна военна компания "Вагнер".

В обръщението си към нацията Путин също така призова за единство във всички руски сили и за преодоляване на различията. Той каза, че Русия ще се защити от вътрешното предателство и обеща сурови наказания за метежниците.

Президентът на Русия определи действията на шефа на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин "метеж и авантюра".

„Прекомерните амбиции доведоха до предателство. Предателство и измяна“, каза президентът в започналото току-що обръщение.

Още по темата
Русия води своята най-тежка битка за своето бъдеще. Срещу РФ е насочена цялата военна и информационна машина на Запада, заяви руският президент. Той подчерта, че страната му ще преодолее "всички изпитания и ще станем още по-силни".

Путин и призова всички, които са въвлечени във въоръжения метеж, да прекратят участието си в него.

"Всякакви разпри в периода на специалната операция трябва да бъдат прекратени. Всяването на всякакъв смут е смъртоносна заплаха. Нашите действия ще бъдат брутални. Армията и правоохранителните органи са получили необходимите разпореждания", заяви още Владимир Путин в своето обръщение.

"Всеки, който съзнателно е поел по пътя на предателството, шантажа и е подготвял въоръжения метеж, ще понесе своето неизбежно наказание. Всички виновни в опита за метеж ще отговарят пред закона и народа“, заяви Путин.

Ситуацията в Ростов на Дон остава сложна. Блокирана е работата на органите на управление, но ще бъдат предприети действия по стабилизирането на обстановката, заяви още руският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase